Rauwe melk is een geneesmiddel.

Professor Ton Baars heeft jarenlang onderzoek gedaan naar  Rauwe melk. “Het is jammer dat je rauwe melk niet in de winkel kunt kopen”, aldus Baars. Hij geeft dit aan, aangezien rauwe melk en rauwe melkse producten een genezende werking heeft.

Binnen de melk verwerkende industrie maakt men te weinig onderscheid tussen de kwaliteit van de melkproducten. Dit wil men niet, aangezien men dan moet aangeven dat het ene product gezonder is dan het andere.

Baars heeft zijn jarenlang onderzoek specifiek gericht op de Rauwe melk.

Professor Baars vindt overigens dat de benaming rauwe melk niet prettig is, alsof deze melk nog bewerkt moet worden voordat het geconsumeerd kan worden. Onze Duitse oosterburen hebben het zelfs over rauwe melk en consumptie melk. Een slechte tegenhanger van elkaar, want men doet daar dus voorkomen alsof rauwe melk niet geschikt zou zijn voor consumptie. Niets is minder waar.

 

Allergie voor melk van de koe.

Professor Baars kreeg in 2010 de mogelijkheid deel te nemen aan een onderzoek naar de allergische werking van koemelk onder kinderen. Men constateerde dat kinderen koemelkallergie hadden doordat er getest werd met koemelk en havermelk. Bij een aantal kinderen die koemelk dronken, trad er inderdaad een allergische werking op, dit gebeurde niet bij kinderen die havermelk dronken. Deze allergische werking kon ook niet optreden bij de kinderen die havermelk dronken, aangezien havermelk helemaal geen melk is.

Ton Baars deed deze test over, maar dan met rauwe melk en gepasteuriseerde melk. Het resultaat was verbluffend. De allergische reactie die wel bij gepasteuriseerde melk optrad, trad totaal niet op bij de kinderen die rauwe melk dronken.

De kinderen gingen vervolgens thuis ook rauwe melk drinken. Toen deze kinderen enige tijd later bij de dokter kwamen, bleek dat er buiten de koemelk allergie ook andere allergische reacties als noten en huisstof waren verdwenen.

Dit bedoelt professor Baars als hij zegt dat rauwe melk een genezende werking heeft.